home » vergoedingen

Vergoedingen

De behandeling van Neuron hersenletselpraktijk vindt plaats in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ). Om voor vergoeding van uw behandeling in aanmerking te komen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist voor behandeling binnen de GBGGZ met 'het vermoeden van een DSM-stoornis' (bij voorkeur digitaal, via Zorgdomein). Wanneer Neuron hersenletselpraktijk een contract heeft afgesloten met uw verzekeraar, betaalt u alleen jaarlijks uw verplichte eigen risico. De kosten van de behandeling worden dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. 

 

Contracten

Neuron hersenletselpraktijk heeft in 2021 met alle grote verzekeringsmaatschappijen een contract. In dat geval wordt de behandeling volledig vergoed en heeft u geen omkijken naar de rekening. De verzekeraar zal wel jaarlijks uw verplichte eigen risico inhouden.
Ik adviseer u ten sterkste om voorafgaand aan de behandeling altijd bij uw verzekeraar na te vragen of uw behandeling bij Neuron Hersenletselpraktijk vergoed zal worden, zodat u achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Neuron hersenletselpraktijk hanteert de wettelijk vastgestelde prestaties met de volgende NZA-tarieven (2021):

180001   basis Kort (gemiddeld 294 minuten)  €522,13

180002   basis Middel (gemiddeld 495 minuten)  €885,01

180003   basis Intensief (gemiddeld 750 minuten) €1.434,96

180005   basis Onvolledig behandeltraject (1 of 2 gesprekken)  €228,04. Het kan zijn dat u na het eerste gesprek toch niet in behandeling komt, bijvoorbeeld omdat u meer intensieve zorg nodig heeft. In dat geval wordt het product ‘Onvolledig behandeltraject’ gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.                  

 

Het aantal minuten geeft aan hoeveel tijd er gemiddeld aan een behandeltraject besteed wordt. Hier in zit zowel de directe tijd met u (online gesprekken, mailcontact, telefonisch overleg etc etc.), als alle indirecte tijd (o.a. de door de zorgverzekeraar verplicht gestelde administratie en door hen verplicht gestelde vragenlijsten, overleg met anderen, dossiervorming, etc.). De indirecte tijd neemt ongeveer 30 procent van de totale behandeltijd in beslag.


Onverzekerde zorg

Niet alle problematiek wordt vergoed door zorgverzekeraars. Indien er geen sprake is van een diagnose die valt onder de vastgestelde verzekerde zorg (een 'onverzekerde prestatie'), of als u ervoor kiest om de therapie geheel zelf te betalen, dan is een verwijzing niet nodig. Het tarief voor onverzekerde zorg is in 2021 €114 per consult van 50 minuten. Het tarief van het intakegesprek voor onverzekerde zorg is € 182,-.

 

Kosten niet tijdig afspraak afzeggen

Indien u niet tijdig afzegt (48 uur voor een afspraak) dan wordt het consult (€114) bij u in rekening gebracht. Hierbij gelden werkdag-uren (een afspraak op maandagochtend 9.00 uur kan geannuleerd worden tot donderdagochtend 9.00 uur). Afspraken die te laat worden geannuleerd, worden bij de cliënt in rekening gebracht voor een tarief van €114. Dit bedrag kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.